D.M.C.S De Malawi Cichliden Specialist

De Malaŵi Cichliden Specialist (Steven de Jong) D.M.C.S is gespecialiseerd in het kweken en gezond houden van Malawi, Victoria en Tanganyika Cichliden (Afrikaanse baarsen) op een zo natuurlijk mogelijke manier. Van kleins af aan was ik  met m,n vader al gefascineerd bezig met het kweken en houden van tropische vissen, als ze mij vroegen wat wil je worden later, zei ik vissen kweker en bioloog.  Ben 9 jaar geleden weer begonnen in Amersfoort als hobbykweker met een paar aquariums met Malaŵi en Victoria Cichliden. Het kweken ging zo goed, dat in mum van tijd het huis te klein was. Ben toen naar Hilversum verhuisd, woonde daar boven de kwekerij, sinds 2014 woon en kweek ik Malawi, Tanganyika, Victoria Cichliden en meervallen in Luttelgeest.

Ik ben in begin 2015 na 9 jaar kweken waarvan 5 jaar een kwekerij met winkeltje weer als pure hobbykweker verder gaan kweken met Malawi, Tanganyika, Victoria Cichliden en meervallen, L-nummers op wat kleinere schaal aan huis. U kunt nog steeds voor nakweek of kweekkoppels en groepen bij mij terecht.

De Cichliden zijn voornamelijk uit eigen kweek, veel ouders van de verkochte Cichliden komen bij importeurs uit Duitsland vandaan en bij goede kwekers in Nederland en Belgie en worden speciaal geselecteert bij het nakweken op kleur en sterkte. De nakweek wordt op gekweekt  met veel verschillende bloedlijnen op topkwaliteit gevarieerd visvoer, krill 40 %, Spirulina 36 %, Chlorella 5 %, artemia, kruiden en  diepvries voeren zoals eigengemaakt biologisch diepvries voer van verse vis, groente en Chlorella en kruiden.De Malawi, Tanganyika, Victoria Cichliden worden  bij ziekte niet behandeld met chemische medicijnen maar op een natuurlijke manier. Mocht uw interresse gewekt zijn.... Kom een keer kijken en wat praten over onze prachtige hobby! Wilt u de kweek ouders bekijken zonder langs te komen dan kunt u op mijn website mijn filmpjes en foto,s bekijken van ca 100 soorten die ik het verleden heb gekweekt of nog steeds kweek.

Er praten helaas mensen op internet negatief over mij deze reacties zijn over het algemeen ongefundeerd. Er wordt o.a onder valse acounts negatieve reacties gepost op forums ook zijn sommige forums niet onafhankelijk. Met mijn constructie bijna alles zelf kweken en verkopen aan particulieren heb mensen tegen het zere been gestoten, omdat dit zorgde voor de lage prijzen en de hoge verkoop in tijden van een economische crisis. Heb ook ontevreden mensen gehad of mensen die hun zin niet kregen die zeiden dat ze slechte dingen op internet gaan zouden zeggen terwijl ik naar mijn weten redelijk had gehandeld. Oordeel s.v.p zelf en bekijk mijn foto's en filmpjes op mijn site of Facebook.

De mensen konden en kunnen de kweekouders bewonderen op de kwekerij en/of mijn website, ook had ik altijd eigen foto,s bij advertenties zodat  het goed te zien was wie de ouders of verkoop exemplaren waren. De Cichliden zijn gekweekt op topkwaliteit voer zoals Dr. Bassleer's Biofish Food zodat ze mooi kleuren en een goede weerstand hebben.

Contactgegevens

D.M.C.S De Malawi Cichliden Specialist
Brinkweg 2
8345 AA Luttelgeest

Telefoon: 06-46413996
Website: http://www.de-malawi-cichliden-specialist.nl

Waardering

 • R R R R R Prijs
 • R R R R R Kwaliteit
 • R R R R R Vakkennis
 • R R R R R Assortiment
R R R R R Gemiddeld

Assortiment

 • .Zoetwater
 • 'Zoutwater
 • 'Waterplanten
 • 'Aquaria
 • 'Aquariumbenodigdheden

Openingstijden

Maandag: Op afspraak
Dinsdag: Op afspraak
Woensdag: Op afspraak
Donderdag: Op afspraak
Vrijdag: Op afspraak
Zaterdag: Op afspraak
Zondag: Op afspraak

Aquarianen zeggen over D.M.C.S De Malawi Cichliden Specialist

 • Mensen zijn jankers

  Ik had wel goede ervaringen bij jou in Hilversum. Negativiteit zal ook wel van o.a van handelaren komen door jaloezie

  Geplaatst op 31 oktober 2020 om 22:45

 • D.M.C.S is weer als Hobbykweker doorgegaan!!

  Jammer van die negatieve reacties, de prijzen zijn niet hoog omdat ik bijna zelf alles kweek.
  Ik weet wel hoe de soorten eruit zien als ze nog klein zijn lijkt me sterk dat ik een andere vis heb meegegeven om welk soort ging het? Ik had m wel willen omruilen, had me gebeld!
  M,n winkel was niet onverzorgd ik heb open bakken bij veel dode vissen zal dit dus erg gaan stinken ik heb/had niet de mooiste bakken, filters en goedkope led boven de bakken, dat is wel weer goed voor de prijzen en niet nadelig voor de kwaliteit, kleur vis. Voor veel foto's en filmpjes van m,n gehouden vissen kunt u mijn website bekijken voor de nieuwste foto's en filmpjes Facebook. Ik ben niet meer openingstijden open u kunt me wel bellen voor een afspraak.

  Hartelijke groeten,
  Steven de Jong - D.M.C.S

  Geplaatst op 7 september 2015 om 21:17

 • Niet goed

  De prijzen zijn vrij hoog waardoor ik wat kleinere vissen bij hem heb gekocht. Bleek het later dat dit niet de vis was welke ik wilde kopen (en dacht te hebben gekocht) maar een andere Malawi cichliden. Erg jammer!  Daarnaast vond ik de verkoper ook niet vriendelijk naar mij toe, geen aanrader.

  Geplaatst op 1 maart 2015 om 21:05

 • Rommelig

  Winkel, aquariums zagen en rommelig en onverzorgd uit. Veel dode vissen. Nee. Niet Best.

  Geplaatst op 1 juli 2014 om 16:01

-

Deel jouw ervaring met ons

 
Blij? Verdrietig? Laat het ons weten
Alleen voor ons om je mening, indien nodig, te verifiëren