Pentazona

De geschiedenis van Pentazona begint met Wil Teurlings. Hij richtte in 1969 dierenspeciaalzaak Wil Teurlings op, in Tilburg ook wel bekend onder de naam ‘de Tuur’. Waar in het begin de focus vooral lag op vogels en vogelvoer, groeide deze winkel over de jaren uit tot een dierenspeciaalzaak die van alle markten thuis was. In 1995 werd Maurits aangenomen als werknemer. Een aantal jaren later, op 1 juli 2002, neemt hij de winkel over als Wil Teurlings besluit ermee te stoppen. De naamsverandering naar Pentazona volgt in 2005. Januari 2007 wordt een grote verandering doorgevoerd: Pentazona specialiseert zich op het gebied van aquaria. De gehele winkel wordt voorzien van stellingen met aquaria en men neemt afscheid van de oude dierenspeciaalzaak. Vanaf nu is het officieel ‘Aquariumspeciaalzaak Pentazona’.

Werkwijze en filosofie

Pentazona staat voor kennis en advies. Wij zijn aquariumhouders die van onze passie en hobby ons dagelijks werk hebben gemaakt. Om onze kennis te vergroten volgen we regelmatig cursussen en seminars, maar staan ook altijd open voor informatie vanuit de klanten. Wij zoeken naar een natuurlijk biologisch evenwicht in het aquarium, waarbij planten en vissen het best gedijen. Respect voor mens en dier staan bij ons hoog in het vaandel. Met ons uitgebreid aanbod aan vissen en planten is deze winkel zeer geschikt voor iedereen met een passie voor het houden van een aquarium. Wij helpen u graag uw ideale aquarium te realiseren!

Tot ziens bij Pentazona, omdat onze hobby ook uw hobby is.

Contactgegevens

Pentazona
Hoefstraat 74
5014 NM Tilburg

Telefoon: 013-5430749
Website: http://www.pentazona.nl

Waardering

 • R R R R R Prijs
 • R R R R R Kwaliteit
 • R R R R R Vakkennis
 • R R R R R Assortiment
R R R R R Gemiddeld

Openingstijden

Maandag: 13:00 - 18:00
Dinsdag: 11:00 - 18:00
Woensdag: 11:00 - 18:00
Donderdag: 11:00 - 18:00
Vrijdag: 11:00 - 18:00
Zaterdag: 10:00 - 17:00
Zondag: Gesloten

Assortiment

 • .Zoetwater
 • 'Zoutwater
 • .Waterplanten
 • .Aquaria
 • .Aquariumbenodigdheden

Aquarianen zeggen over Pentazona

 • Pentazone

  Aardig personeel, heel veel soorten vis met ook meerdere speciale soorten. Echte speciaalzaak.

  Geplaatst op 4 december 2017 om 12:44

 • Geen zee vissen

  Speciaal hierheen gegaan omdat ze zee vissen zoude hebben maar die hebben ze niet voor de rest vindt ik het een beetje een rommel en ook veel dode vissen gezien

  Geplaatst op 8 augustus 2015 om 15:36

 • Goed maar prijzig

  Kwaliteit vissen en materiaal. Altijd prima advies en mee denkend personeel. Wel een prijs verschil met de gewone dierenwinkel

  Geplaatst op 13 mei 2011 om 17:47

 • mooi en goed verzorgt is de winkel

  Ik kan wel zegen dat het een geweldige winkel is en er veel keus is, mooi en verzorgt.Je kun wel zien dat ze er veel tijd aan besteden,echt een aan rader om hier te kijken.

  Goetje Mariejose

  Geplaatst op 14 maart 2011 om 9:56

 • prima !

  Niets dan lof voor Pentazona !

  Als we één minpuntje moeten noemen dan is het de vrij lange wachttijd (op zaterdag) om geholpen te worden. Toegewijd personeel neemt echter voor iedere klant ruimschoots de tijd.

  Geplaatst op 27 februari 2011 om 13:10

 • goed, veel keus maar prijzig

  de titel zegt het eigenlijk al...

  Geplaatst op 1 november 2010 om 18:48

 • Pentazona

  Ik kan kort en krachtig zijn over deze winkel, in 1 woord super! Het personeel en de eigenaar helpen goed en zijn toegewijd, de kwaliteit van de vissen is goed en zij hebben een ruime keuze!

  Geplaatst op 4 augustus 2010 om 0:42

 • Pentazona

  Heee Maurits en Esther! Geweldige winkel We komen snel weer. Groeten Keanu&Geert...

  Geplaatst op 12 oktober 2008 om 11:40

Deel jouw ervaring met ons

Blij? Verdrietig? Laat het ons weten
Alleen voor ons om je mening, indien nodig, te verifiëren
 

Advertentieruimte

Over deze website

Aquariumwinkeloverzicht brengt alle aquariumwinkels en speciaalzaken in Nederland op overzichtelijke wijze in beeld. De site is en blijft 100% gratis voor bezoekers en winkeliers.

Help deze website nog informatiever te maken door jouw ervaringen met winkels achter te laten of zoek een eenvoudig via de kaart naar aquariumspeciaalzaken in jouw buurt.

Voor vragen of opmerkingen over de website kun je altijd contact met ons opnemen. Wil je kosteloos jouw winkel laten opnemen in ons overzicht dan kun je hiervoor dit formulier invullen.